Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Οι «Χίλιες και μία νύχτες» της Τουρκάλας Σεχραζάτ κάνουν την έκπληξη

Η ιστορία της Σεχραζάτ έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές 

«Χίλιες και μία νύχτες» είναι μια σαπουνόπερα που δεν ξεφεύγει από τα... βασικά: μυστήριο, ίντριγκες και δολοπλοκίες



Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε κάνει η σειρά «Σύνορα της αγάπης», που προβαλλόταν από το Mega και είχε καταφέρει να συγκινήσει τόσο το κοινό, όσο και τα μηχανάκια της AGB, τώρα μία άλλη τουρκική σαπουνόπερα σπάει ταμεία. Μέσα από τη συχνότητα του TV Μακεδονία, το «Χίλιες και μία νύχτες» έχει «αγκιστρώσει» το ελληνικό κοινό και οι εξελίξεις της σειράς το έχουν συνεπάρει.

Τιμώντας το είδος τους, δηλαδή ως σαπουνόπερα που σέβεται τον εαυτό της, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά για να καθηλώσει το κοινό. Το δράμα συναντά τον έρωτα και το μυστήριο, ίντριγκες, δολοπλοκίες, τα εμπόδια ανάμεσα στους έρωτες των πρωταγωνιστών, ενώ και τα πολλά εξωτερικά γυρίσματα, η αξιοπρεπής παραγωγή και οι καλοί ηθοποιοί καθιστούν τη σειρά αναμφισβήτητα χιτ.


Στους τρεις μήνες που προβάλλεται από το TV Μακεδονία, οι τηλεθεάσεις του σταθμού έχουν εκτοξευθεί. Στο πράιμ τάιμ από 0,9% που σημείωνε, τώρα έχει φτάσει στο 4,5% και στις δύο ώρες που προβάλλεται η σειρά, τα διαφημιστικά μηνύματα έχουν αυξηθεί.
Μάλιστα παρότι η ώρα προβολής είναι από τις πλέον δύσκολες, λόγω και των δελτίων ειδήσεων, η σειρά δεν πτοείται στους πίνακες τηλεθέασης με διαρκώς αυξανόμενο κοινό. Η επιτυχία της τουρκικής σαπουνόπερας είναι τόσο μεγάλη, που οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 σκέφτονται να κάνουν μεταγραφή στη σειρά και να ενταχθεί του χρόνου στην απογευματινή ζώνη του καναλιού.
Στη γείτονα χώρα, η σειρά παίζεται εδώ και τρία χρόνια και την ώρα προβολής της από το δίκτυο Canal D στις 8 μ.μ. οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων ερημώνουν και ξαναγεμίζουν ζωή αφού τελείωνε η σειρά. Λογικό και αναμενόμενο, καθότι ανέκαθεν τα παραμύθια γοήτευαν τους ανθρώπους και ειδικότερα το «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».
Ηρωίδα της σειράς, που έχει φανατικό κοινό και σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν και Κουβέιτ, είναι η Σεχραζάτ. Η Σεχραζάτ παντρεύεται τον Αχμέτ, γιο μιας πατριαρχικής, οικονομικά ισχυρής οικογένειας και γεννάει ένα αγόρι, ενάντια στις αυστηρές προειδοποιήσεις της οικογενείας της.
Οταν ο Αχμέτ σκοτώνεται σε τροχαίο και η Σεχραζάτ αρχίζει τον αγώνα για επιβίωση μαζί με το μωρό της, τότε ξεκινούν οι περιπέτειες. Η κακή της τύχη δεν λέει να τελειώσει, αφού έχοντας μόνο τον γιο της που είναι ενός έτους, μαθαίνει πως πάσχει από λευχαιμία. Η Σεχραζάτ πρέπει να συγκεντρώσει $200.000 για την περίθαλψη του γιου της Κάαν. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της να του προσφέρει την καλύτερη ιατρική περίθαλψη που μπορεί.
Η θεραπεία έχει καθοριστεί, ένας συμβατός δότης έχει ήδη βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν και το μόνο που στέκεται εμπόδιο στον δρόμο της είναι η εύρεση των χρημάτων. Αρχικά η Σεχραζάτ έρχεται σε επαφή με τον πεθερό της τον κ. Μπερχάν, έναν πολύ πλούσιο και ισχυρό άνθρωπο. Εκείνος της αρνείται. Η Σεχραζάτ προσπαθεί να πάρει δάνειο από την τράπεζα και δυστυχώς, αποτυγχάνει.
Η νεαρή γυναίκα, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορεί για να κρατήσει τον γιο της ζωντανό, απευθύνεται σε έναν από τους δύο νέους και γοητευτικούς διευθυντές της εταιρείας που εργάζεται, ζητώντας βοήθεια. Η πρόταση του διευθυντή της, της αλλάζει τη ζωή και ανατρέπει ολόκληρο τον κόσμο της.

Το σίριαλ θα προβάλλεται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή στις 21:00
Πρεμιέρα 7 Ιουνίου 2010

 by DarkAngel 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου