Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Μπήκαμε στα άδυτα της Σεχραζάτ: δείτε το διαμέρισμα της Μπερκιουζάρ Κορέλ







Μοντέρνο και άνετο το διαμέρισμα της Σεχραζάτ στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Ξηρά Κρήνη έχει μπαλκόνι με θέα στο Βόσπορο.
Όταν η Μπεργκιουζάρ αποφάσισε να φύγει από το πατρικό της και να νοικιάσει δικό της διαμέρισμα έψαχνε στο Ίντερνετ για να βρει το κατάλληλο.
Ανάμεσα στα πολλά διαμερίσματα που είδε ήταν κι αυτό το συγκεκριμένο που κάτι της θύμισε και της κέντρισε το ενδιαφέρον.
Η αλήθεια είναι συγκινητική. Στο σπίτι αυτό έμενε πριν χρόνια η μεγάλη της αδελφή Ζεϊνέπ και σ΄αυτό το σπίτι είχε παντρευτεί. Στη συνέχεια η Ζεϊνέπ Κορέλ έφυγε για την Αμερική όπου πλέον μένει μόνιμα.
Η Σεχραζάτ το θεώρησε σημαδιακό και επειδή της είχε πει η  Ζεϊνέπ ότι της έφερε γούρι στη ζωή της δεν δίστασε λεπτό. Το σπίτι είχε μείνει αρκετό καιρό άδειο, αφού είχαν περάσει δύο ενοικιαστές.
Το σπίτι αυτό το ήξερε από κοριτσάκι. Πήγαινε εκεί όταν ήταν μαθήτρια. Στη συνέχεια πήγε για σπουδές στο Εσκί Σεχίρ και όταν επέστρεψε η αδελφή της είχε φύγει για Αμερική.
Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη της όσο ήταν στο Εσκί Σεχίρ είχε δει στο όνειρο της ότι το σπίτι αυτό ενοικιάζεται και είχε παραξενευτεί γιατί ακόμη έμενε εκεί η αδελφή της.
Παρά το γεγονός ότι έμενε στη σικάτη περιοχή του Νισάντασι (αντίστοιχο με το ελληνικό Κολωνάκι) η Μπεργιουζάρ ήθελε σπίτι με θέα στο Βόσπορο.
Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται σε πολυκατοικία παλαιά, ανακαινισμένη, στη καρδιά ενός καταπράσινου μεγάλου κήπου που συνορεύει με ένα αλσύλλιο. Είναι ψηλοτάβανο και αριστοκρατικό και εκεί έστησε το δικό της παλατάκι.
Αρχικά έμενε με τους δύο άντρες της ζωής της. Τον λευκό γάτο Περσίας τον Λικέρ και το γκόλντεν ριτρίβερ Ογλούμ (στα ελληνικά σημαίνει γιε μου). Γρήγορα όμως μπήκε στη ζωή της Ονούρ και έτσι οι άντρες της έγιναν τέσσερις.
Τελικά το σπίτι της βγήκε γούρικο.
Όπως είναι γνωστό με τον Ονούρ παντρεύτηκαν το καλοκαίρι του 2009 και έκαναν ένα γιο τον Αλί.
Τη διακόσμηση του σπιτιού την έχει επιμεληθεί η ίδια. Αγόρασε μοντέρνα έπιπλα και τα συνδύασε με οικογενειακά κειμήλια, ασημικά και αντικείμενα.
Στο καθιστικό κάτω από το αμπαζούρ έχει σε μια κορνίζα από παιδικό ρολόι μια φωτογραφία του μπαμπά της.
Στον ίδιο χώρο στο μπλε έπιπλο που ακουμπάει η τηλεόραση έχει αγαλματάκια μικρών παχουλών αγγέλων που λατρεύει και πιστεύει ότι την προστατεύουν.
Παρά το γεγονός ότι αγαπημένος της ζωγράφος είναι ο Ζερίν Τεκιντόρ και έχει στο σαλόνι της ένα μεγάλο πίνακα του που απεικονίζει ένα θίασο σε μια παράσταση κάτω από τη βροχή δεν έχει διστάσει να βάλει στην τραπεζαρία της ένα πορτρέτο της Όντρει Χέμπορν από το ΙΚΕΑ.
Στην τραπεζαρία και την κουζίνα σπάει τους τόνους του λευκού με έντονα χρώματα στα αντικείμενα art de la table.
Η μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι δεν είναι πάντα ανοιχτή σε αντίθεση με τον υπολογιστή που δεν κλείνει σχεδόν ποτέ. Η Μπεργκιουζάρ δηλώνει computer freak και μέχρι να γεννηθεί ο Αλί περνούσε πολλές ώρες σερφάροντας.
Κεριά, ασημικά και φωτογραφίες στολίζουν τα χαμηλά ξύλινα τραπέζια. Στην τραπεζαρία το ξύλινο μεγάλο μοντέρνο τραπέζι συνδυάζεται με ελαφριές καρέκλες από συνθετικό υλικό.
Στην κρεβατοκάμαρα ο ένας τοίχος είναι ντυμένος με ροζ ταπετσαρία και το κρεβάτι έχει λευκό θόλο από τούλι γιατί ήθελε να δημιουργήσει πριγκιπική και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου