Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Τουρκικός παροξυσμός

Ο δρόμος της ξενιτιάς για τα κανάλια θα συνεχιστεί για μία ακόμη χρονιά. Μόνο που αυτή τη φορά τα δύο μεγάλα κανάλια αλλά και το Μακεδονία TV δεν θα προτιμήσουν την ακριβή αμερικάνικη αγορά αλλά τις πιο φθηνές τηλεοπτικές παραγωγές από τη γειτονική Τουρκία.

Την αρχή είχε κάνει η αγαπητή στο κοινό οικογένεια Μπακλαβατζίογλου, η οποία με τα καμώματά της μέσα από τα “Σύνορα της αγάπης” μας απασχόλησε για τρεις σεζόν από τη συχνότητα του Mega. Το μεγάλο... μπαμ όμως έμελλε να κάνουν ο Ονούρ και η Σεχραζάτ, το πρωταγωνιστικό δίδυμο του σίριαλ “Χίλιες και μία νύχτες”. Η τούρκικη δραματική σειρά ξεκίνησε από τη συχνότητα του Μακεδονία TV τον Οκτώβριο του 2009 και ολοκληρώθηκε στα τέλη Απριλίου, αποφέροντας σημαντική άνοδο τόσο στην τηλεθέαση του καναλιού όσο και στα διαφημιστικά του έσοδα. Εν συνεχεία ο ΑΝΤ1 μη έχοντας καλύτερη λύση για την prime time αποφάσισε να ξαναρίξει στη μάχη της τηλεθέασης την τούρκικη σειρά και σίγουρα δεν έχασε, μιας και το “Binbir gece”, όπως είναι ο τίτλος της σειράς στα τούρκικα, καθηλώνει καθημερινά περισσότερους από 1.100.000 τηλεθεατές. Τα υψηλά ποσοστά της σειράς -ειδικά σε μια περίοδο που οι τηλεθεατές αναζητούνται με το κιάλι- έγιναν με θέρμη αποδεκτά από τους ιθύνοντες του σταθμού, οι οποίοι θέλοντας να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αποφάσισαν να συνεχίσουν την προβολή της σειράς και τη νέα σεζόν (απέναντι από τα “Μυστικά της Εδέμ”). Γι’ αυτό τον λόγο όλα τα επεισόδια της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι σε επανάληψη, ενώ από τις 16 Αυγούστου θα επανέλθει η σειρά στην κανονική της ροή, με τη διαφορά ότι τις Παρασκευές το επεισόδιο θα έχει τη μορφή της περίληψης των επεισοδίων που προηγήθηκαν.
Επιπλέον, ο Γιάννης Λάτσιος και οι συνεργάτες του εξετάζουν αυτό το διάστημα τρία κόνσεπτ εκ Τουρκίας προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα. Ίσως σε πρώτη φάση να προβληθεί μόνο η μία και μάλιστα στην απογευματινή ζώνη, στη θέση της εκπομπής “Αξίζει να το δεις” της Τατιάνας Στεφανίδου.
Και το Μεγάλο Κανάλι όμως θα ταχθεί υπέρ της τουρκικής τηλεμόδας, προβάλλοντας από τη νέα σεζόν το σίριαλ με τον τίτλο “Aks-i Memnu” (ελληνιστί “Φθινοπωρινός έρωτας”). Η συγκεκριμένη σειρά, που αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, προβλήθηκε δύο σεζόν από το canal D της Τουρκίας πετυχαίνοντας υψηλές τηλεθεάσεις.
Τέλος και το Μακεδονία TV -όπως πρώτη η “Μ” είχε γράψει προ διμήνου- εξασφάλισε για το κοινό της ακόμη ένα τούρκικο σίριαλ. Τίτλος της παραγωγής είναι “Gumus” (ελληνιστί “Ασημούλα”) και πρωταγωνιστές της ο Kivanç Tatlitug (τον οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν ως τον Μπραντ Πιτ της Μέσης Ανατολής) και η Songul Oden (με καριέρα στο μόντελιγκ).   

by DarkAngel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου