Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

«Ενισχύσεις» από Τουρκία με τη... Σεχραζάτ και την παρέα της

Η πιο ανατρεπτική σεζόν της ελληνικής τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια έφτασε στο τέλος της με αρκετές εκπομπές και σειρές μυθοπλασίας να ρίχνουν αυλαία την εβδομάδα που μας πέρασε. Τα κανάλια βγάζουν σταδιακά τα νέα καλοκαιρινά τους όπλα ξεκινώντας από τη ζώνη του prime time από όπου μας αποχαιρέτησαν το «Ράδιο Αρβύλα», οι σειρές «Η οικογένεια βλάπτει» και «Επτά θανάσιμες πεθερές», που ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους καθώς και το «Ελλάδα έχεις ταλέντο». 

Η σαπουνόπερα θα κυριαρχήσει φέτος τους θερινούς μήνες στο prime time σε ΑΝΤ1 και Mega με το κανάλι του Αμαρουσίου να κάνει την αρχή ρίχνοντας απόψε στην αρένα την πολυδιαφημισμένη σειρά «Χίλιες και μία νύχτες» στις 9.00 μ.μ. αλλά και το «σιγουράκι» «Greys Anatomy» ξεκινώντας από τον πέμπτο κύκλο. Ομως από τις 14 Ιουνίου η Σεχραζάτ, ηρωίδα της τουρκικής σειράς του ΑΝΤ1, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη «Ζωή της άλλης» που την περασμένη Παρασκευή έκανε νέο ρεκόρ τηλεθέασης φτάνοντας το 65% στο σύνολο με την Κάτια (Κάτια Δανδουλάκη) να βρίσκεται στην εντατική μετά τη δολοφονική απόπειρα της Ξένιας (Α. Οικονομάκου). Θα καταφέρουν άραγε οι πρωταγωνιστές της ξένης σαπουνόπερας του ΑΝΤ1 να κλέψουν τις καρδιές των τηλεθεατών σε λιγότερο από «χίλιες και μία νύχτες» στην πρώτη εβδομάδα προβολής τους;
Η... Ιστορία έχει δείξει πως τα παραμύθια από τη γείτονα χώρα χαίρουν τεράστιας αποδοχής από τους Ελληνες τηλεθεατές. Ηταν Ιούλιος του 2005 όταν το Mega έφερε από την Τουρκία τον «Ξένο γαμπρό», όπως είναι και ο πραγματικός τίτλος της σειράς «Τα σύνορα της αγάπης», που σημείωσε τεράστια επιτυχία στη χώρα μας. Ετσι φέτος, στα χνάρια της Ναζλί και του Νίκου, η Σεχραζάτ και ο Ονούρ στις «Χίλιες και μία νύχτες» ζουν έναν δύσκολο έρωτα που καθηλώνει τους τηλεθεατές. Στην Τουρκία οι δρόμοι ερημώνουν την ώρα προβολής της από το Canal D, ενώ η σειρά έχει περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις στο TV Μακεδονία όπου και πρωτοπροβλήθηκε. Η ηρωίδα της σειράς, που έχει φανατικό κοινό και σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν και Κουβέιτ, είναι η Σεχραζάτ που παντρεύεται τον Αχμέτ, γιο μιας πατριαρχικής, οικονομικά ισχυρής οικογένειας.
Οταν ο Αχμέτ σκοτώνεται σε τροχαίο και η Σεχραζάτ αρχίζει τον αγώνα για επιβίωση μαζί με το μωρό της, τότε ξεκινούν οι περιπέτειες. Η κακή της τύχη δεν λέει να τελειώσει, αφού ο ενός έτους γιος της πάσχει από λευχαιμία. Η Σεχραζάτ πρέπει να συγκεντρώσει $200.000 για την περίθαλψη του γιου της Κάαν. Η νεαρή γυναίκα, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορεί για να κρατήσει τον γιο της ζωντανό, απευθύνεται σε έναν από τους δύο νέους και γοητευτικούς διευθυντές της εταιρείας που εργάζεται, ζητώντας βοήθεια. Εκείνος δέχεται να της δώσει τα χρήματα με αντάλλαγμα μια νύχτα μαζί της. Η πρόταση του διευθυντή της της αλλάζει τη ζωή και ανατρέπει ολόκληρο τον κόσμο της.
Αμέσως μετά, ένας άλλος κόσμος, αυτός της λευκής ποδιάς, ανοίγεται ξανά στις οθόνες μας. Λίγο πριν από το έκτο και τελευταίο μέρος της σειράς «Greys Anatomy», που προβλήθηκε τη σεζόν 2009-2010 στην Αμερική, ο ΑΝΤ1 επαναπροβάλλει τον πέμπτο κύκλο της καθημερινά στις 10 μ.μ.

by DarkAngel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου