Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ονούρ- Σεχραζάτ: Το love story της ζωής τους!

Το τηλέφωνο χτύπησε στις 11 μ.μ. Ηταν η μητέρα μου. «Σκότωσαν τον Ονούρ», μου είπε. Ωσπου να πάει το μυαλό μου στον τηλεοπτικό ήρωα που τον τελευταίο διάστημα καίει καρδιές και φαγητά, πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη. «Οχι μαμά, δεν πέθανε. Θα δεις, είναι ο πρωταγωνιστής». 

Η αλήθεια είναι πως οι σφαίρες που έφαγε ο Ονούρ την περασμένη εβδομάδα καβάλα στο άλογο, όπως είδα αργότερα από το WEB TV του ΑΝΤ1, θα σκότωναν έως και τον Ρόμποκοπ.
Η νέα τηλεοπτική μανία που υπήρξε ο μέγας αντίπαλος του Μουντιάλ, οι «Χίλιες και μία νύχτες» του Ονούρ και της παραμυθένιας Σεχραζάτ κρατούν συντροφιά στους τηλεθεατές, κυρίως στις γυναίκες, αυτό το μακρύ, καυτό καλοκαίρι.
Η εξ Ανατολής σαπουνόπερα «BirBin Gece» που σημαίνει «Χίλιες και μία νύχτες», μελετημένη με ακρίβεια ώστε να προκαλέσει «χοντρό κόλλημα», σε συνδυασμό με την πραγματική ζωή της Μπεργκιουζάρ Κορέλ (Σεχραζάτ) και του Χαλίτ Εργκένς (Ονούρ) που είναι παντρεμένοι από το 2009 ιντριγκάρει ακόμη περισσότερο τους τηλεορασάκηδες που μέσω ειδικών φόρουμ και μπλογκ παρακολουθούν κάθε τους βήμα.
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της σειράς όταν ο Εργκένς ήταν παντρεμένος με την Γκιζέμ Σοϊσαλί. Ο ηθοποιός διέλυσε τον γάμο του με συνοπτικές διαδικασίες, έδωσε 250.000 τούρκικες λίρες στην Γκιζέμ και λίγους μήνες μετά το διαζύγιο, στις 7 Αυγούστου του 2009, παντρεύτηκε την Μπεργκιουζάρ που ήταν ήδη έγκυος στον τρίτο μήνα. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2009 το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί, ένα αγοράκι, τον Αλή. Ο Χαλίτ είναι 40 ετών (γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1970), γιος του ηθοποιού Σαΐτ Εργκέντς και έχει μια αδερφή με νοητική αναπηρία: «Υπάρχει μια άλλη διάσταση στη ζωή μου. Οταν έχεις έναν τέτοιο, ξεχωριστό, άνθρωπο στην οικογένειά σου, καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν μερικές αγάπες που σπάνια συναντάς στον κόσμο», έχει δηλώσει ο γαλανομάτης ηθοποιός.
Η Μπεργκιουζάρ Κορέλ κατάγεται από μια αυστηρή οικογένεια με δεσποτικούς γονείς. «Ο πατέρας μου με καταπίεζε, δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω. Η αγάπη του για μένα ήταν πολύ μεγάλη και ήθελε πάντα να ελέγχει τη ζωή μου. Ετσι καβγαδίζαμε συχνά».
Οι συχνοί καβγάδες οδήγησαν την Μπεργκιουζάρ μακριά από την οικογενειακή εστία και από πολύ μικρή έπρεπε να δουλέψει. Ταξίδεψε στην Αμερική και κατά τη διάρκεια της παραμονής της εργάστηκε ως σερβιτόρα και μπαργούμαν αλλά και σε εταιρεία καθαρισμού γραφείων.
Οι δυο τους συναντήθηκαν πρώτη φορά στο πλατό της σειράς και ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα.
Η σειρά, που έγινε η αιτία να γνωριστεί το ζευγάρι, ξεκίνησε να προβάλλεται στην Τουρκία τον Νοέμβριο του 2006 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2009, κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι τηλεθεατές παρακολουθούσαν από περιοδικά και εκπομπές τις εξελίξεις στην πραγματική ζωή του ζευγαριού...
Ο ερωτας με τους τούρκους ξεκίνησε από τους μπακλαβάδες
Τον Ιούλιο του 2005 το Mega Channel κάνει την έκπληξη και φέρνει από την Τουρκία τον «Ξένο γαμπρό», όπως είναι και ο πραγματικός τίτλος της σειράς που μεταφράστηκε στη χώρα μας ως «Τα σύνορα της αγάπης» .
Ο Καχραμάν Μπακλαβατζίογλου μπαίνει στα ελληνικά νοικοκυριά και με την χαριτωμένη αφέλεια, που χαρακτήριζε κάποτε τους ήρωες του ελληνικού κινηματογράφου, κερδίζει τους τηλεθεατές οι οποίοι παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον την ερωτική ιστορία ανάμεσα στην κόρη του Ναζλί και ενός Ελληνα, του Νίκου.
Η υπόθεση του παρανόμου έρωτα μπορεί να θυμίζει λατινοαμερικάνικο μελό αλλά το χιούμορ, οι γνήσιοι χαρακτήρες και η περιέργεια για τα ήθη και έθιμα της γειτονικής μας χώρας εκτοξεύουν τη σειρά στην κορυφή της θεαματικότητας. Ο νέος κύκλος της προβάλλεται από τη νέα σεζόν (2006) στην πράιμ τάιμ ζώνη του σταθμού και η επιτυχία συνεχίζεται?
Εν τω μεταξύ ο μπακλαβάς γλυκαίνει και τα υπόλοιπα κανάλια. Ακολούθησε ο Alpha με το «Στα βάθη της Ανατολής» και τον μεγάλο έρωτα ανάμεσα στον Σεϊμέν και την Μπαχάρ, ενώ τα επόμενα χρόνια έγιναν προσεγγίσεις από Τούρκους παραγωγούς σε Ελληνες ηθοποιούς και παρουσιαστές όπως η Κατερίνα Μουτσάτου και η Ελένη Μενεγάκη.
Αλλωστε το φλερτ των Τούρκων με τις Ελληνίδες σταρ είχε ξεκινήσει νωρίτερα στη δεκαετία του με την τότε σταρ της Φίνος Φιλμ Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Η σειρά «Χίλιες και μία νύχτες» είναι η ακριβότερη έως τώρα παραγωγή του Kanal D διήρκεσε τρεις σεζόν στην Τουρκία και την ώρα της προβολής της οι δρόμοι των πόλεων άδειαζαν. Η τηλεθέαση στην Τουρκία άγγιξε το 70%, ενώ και στις χώρες που έχει προβληθεί (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κουβέιτ, Ρουμανία, Σερβία) έχει σημειώσει ρεκόρ τηλεθέασης. Στη χώρα μας προβλήθηκε πρώτα από το «Μακεδονία TV», το οποίο κατά τη διάρκεια της μετάδοσής της κατάφερε να διπλασιάσει τον μέσο όρο τηλεθέασής του...

by DarkAngel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου